O prajitura potrivita pentru sezonul rece, cu aroma de scortisoara, cu blat de pandispan si pere zemoase de Voinesti. Se face super usor!
Blat:
Umplutura:
Bezea:
Decor:
Blat: Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si scortisoara.
Se adauga treptat faina peste crema de ou si se amesteca pana se obtine un aluat moale.
Se tapeteaza o tava patrata cu unt si faina si se rastoarna aluatul. Se niveleaza usor pe toata suprafata.
Se curata perele de coaja, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si se taie felii subtiri. Se stropesc perele imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se asaza peste blat si se pune tava in cuptor la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pregateste bezeaua.
Bezea: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand s-au umflat, se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se topeste si bezeaua devine lucioasa.
Se transfera intr-un posh si se decoreaza prajitura.
Se pune iar la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade C, pana se aureste putin.
Se scoate prajitura si se lasa la racit.
Decor:
Prajitura racita se scoate din tava, se unge pe margini cu gemul de caise usor incalzit si se tapeteaza cu fulgii de cocos.