Desert prajitura cu pere si bezea

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 4952 vizualizari

 

O prajitura potrivita pentru sezonul rece, cu aroma de scortisoara, cu blat de pandispan si pere zemoase de Voinesti. Se face super usor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 lamaie mica
  • 1 ou+ 3 galbenusuri
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 2 pere
  • 2 linguri zeama de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Decor:

  • 3 linguri dulceata de caise
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si bezea:

Blat: Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si scortisoara.

Se adauga treptat faina peste crema de ou si se amesteca pana se obtine un aluat moale.

Se tapeteaza o tava patrata cu unt si faina si se rastoarna aluatul. Se niveleaza usor pe toata suprafata.

 Se curata perele de coaja, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si se taie felii subtiri. Se stropesc perele imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se asaza peste blat si se pune tava in cuptor la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pregateste bezeaua.

 Bezea: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand s-au umflat, se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se topeste si bezeaua devine lucioasa.

Se transfera intr-un posh si se decoreaza prajitura.

Se pune iar la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade C, pana se aureste putin.

Se scoate prajitura si se lasa la racit.

 

Decor:

 Prajitura racita se scoate din tava, se unge pe margini cu gemul de caise usor incalzit si se tapeteaza cu fulgii de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo