Un desert ideal atunci cand vrei sa surprinzi pe cineva sau cand ai musafiri. Merita incercata macar o data. Timpul de preparare nu este foarte lung, se prepara usor, iar blatul, crema si crusta se separa singure. Multumesc Miha!
Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.
Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie.
Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si se amesteca usor, de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (24x24 cm) uns cu unt si tapetat cu faina. Eu am pus hatie de copt, dar nu recomand pentru ca se desprinde greu de hartie. Data viitoare nu voi mai pune.
Se da la cuptorul preincalzit la 140-150°C, la foc mic, aproximativ o ora pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata blatului sau capata o culoare aurie.
Se presara zahar pudra.
Se lasa la racit in tava, apoi se baga in frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Pofta buna!
1
Se serveste rece.
2
Se poate adauga esenta de vanilie.