Prajitura Krantz

de mari_sasi in Prajituri, 16 Iun 2013 | 17593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 4 lg ulei
  • un praf sare
  • CREMA:
  • 4 cani lapte
  • 1 cana zahar
  • 8 lg faina
  • 1 pachet unt
  • DECOR:
  • 300 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

BLAT: 

-albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea)

-galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta)

-pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt la 150 gr pt 30-40 minute

CREMA:

-2 cani de lapte impreuna cu 1 cana zahar se pun  la fiert

-separat intr-un bol se amesteca 2 cani de lapte cu 8 lg faina si se mixeaza apoi se adauga peste laptele fiert si se tine la foc mic pana se ingroasa

-untul se bate spuma si se amesteca cu aceasta compozitie cand este aproape rece

Nuca se baga intr-o tava la cuptor apoi se toaca marunt. Separat se topeste zaharul apoi se adauga si nuca si se lasa la racit (se scoate pe un tocator). Cand s-a racit se poate toca cu un cutit.

Foaia se taie in 2 buc iar modul de asamblare este urmatorul: foaie, crema, nuca, foaie, crema,nuca.

TIPS-URI

1

KRANTZ

2

PRAJITURA CU NUCA

3

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea