Bunatati pentru colindatori!
O bunatate de prajitura!!!
Pentru foi:
Crema:
Glazura 1:
Glazura 2 :
1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de aluat, care se cantareste si se taie in 2, incat sa ne iasa 2 foi egale care se coc pe dosul tavii cam 15 minute fiecare la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit. Foile se pun deoparte la racit.
2. Se face o budinca. Laptele se pune pe foc apoi se adauga budinca de vanilie amestecata cu zaharul. Se lasa la racit. Cand e rece, se amesteca cu 200 g unt lasat inainte la temperatura camerei. Se mixeaza bine, apoi se pune treptat din crema racita.
3. Pentru prima glazura, se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat cele 21 de linguri de zahar, si se pun pe baie de aburi pana se face bezeaua.
4.Pentru a 2 a glazura, se pune intr-o cratita pe foc mic zaharul, untul, cacaua si apa.
ASAMBLARE:
intre cele 2 foi se pune crema, apoi vine bezeaua, apoi se stropeste cu glazura de ciocolata. Se da la frigider peste noapte.
1
se poate adauga baton de vanilie in crema.