Am revenit dupa cateva luni de absenta cu o reteta cunoscuta, e o prajitura delicioasa pe care eu o ador. Cum a venit vara am fost mai mult pe la mare, cum stau la 30 minute de ea profit din plin si am fost cam ocupata. Chiar mi-a fost dor de bucataras cat am lipsit si am revenit cu drag, abia astept sa impartasesc cu voi retetele.
Foi:
Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga grisul, faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao. Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compozitii se amesteca cu o spatula. Acest amestec se imparte in doua si se coc 2 foi la foc mediu 20 minute. Se face proba cu scobitoarea.
Crema:
Frisca se bate cu intaritorul bine bine.
Se adauga mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat
Foile de gelatina se imoaie 5 minute in putina apa apa dupa care se pun la baie de abur pana se dizolva
Se lasa un minut sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema bine de tot .
Punem crema la frigider dupa care ne ocupam de glazura
Glazura:
Ciocolata se topeste in baie marina se adauga untul si uleiul. O dam la racit, o facem si pe cealalta si le lasam la racit putin.
Asamblare: blat, crema, prima glazura, restul de crema, blat si a doua glazura.
Se pune la frigider pana a doua zi.