Pe langa faptul ca isi merita numele, sotul meu spune ca este cea mai rapida reteta de prajitura.Si are dreptate!
Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou.
Se adauga faina mixand pana la omogenizarea completa. Punem laptele caldut si amestecam din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu lingura in compozitia de mai sus. . Compozitia se pune intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic(150gC) pentru 1 ora (1 ora si zece minute in cazul meu), fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se pudreaza cu zahar .