Am gasit intamplator reteta si mi s-a parut foarte apetisanta si simplu de facut, asa ca...m-am apucat. Nu vreau sa va zic ce a iesit.. o minunatie!
Dar mai bine va las pe voi sa descoperiti ;)
Pentru blat
Pentru primul strat:
Pentru stratul 2:
Ultimul strat:
Mai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa ce am luat budinca de pe foc adaugam si ciocolata bucatele peste budinca fierbinte si amestecam, iar daca ati optat si pentru gelatin o adaugati si pe aceasta, hidratata in 100 ml e apa timp de 10 min, apoi o lasam la racit si pregatim restul.
Pentru blat maruntim biscuitii foarte fin cu un robot de bucatarie sau ii zdrobim bine intr-o punga si amestecam cu untul topit. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava cu margini detasabile si presam bini bine.
Pentru primu strat batem crema de branza cu zaharul si esenta apoi adaugam si frisca batuta. Adaugam peste blat.
Adaugam si budinca racita, latemperatura camerei. Si pentru ultimul strat punem frisca batula si decoram cum am zis cu ciocolata sau biscuiti.
Dam la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.