Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.
Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.
Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca, stafidele (cu tot cu coniac) si coaja de lamaie si amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt. Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.
Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar si portionam.