Cornulete cu plimez

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 10 Noi 2014 | 4176 vizualizari

 

Moi,pufoase,foietate,intr-un cuvant,delicioase aceste cornulete cu plimez.M-au incantat atat de mult cand le-am vazut postate de Cerasela Zaharie incat nu am rezistat tenatiei.Iata-le,in varianta mea.Nu sunt asa aspectuase ca ale ei ,pentru ca le-am facut mai mici,dar sunt minunate.Au fost o incantare pentru toata familia.Emiliei i-au placut atat de mult ca i-am pus si la pachet.Multumesc,Cerasela.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 600gr faina,
  • 250 gr iaurt gras,
  • 150 ml apa rece,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 1 ling sare,
  • 2 ling zahar.
  • Ingrediente aluat pentru uns:
  • 300gr untura,
  • 3 ling faina,
  • 3 ling zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala sau de lamaie rasa fin,
  • 1 lingurita turmeric (optional).
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu plimez:

Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se unge cu o treime din aluatul pentru uns.Se imparte in noua patrate aproximativ egale,crestand niste taieturi care sa nu desparta complet patratele.Se pliaza fiecare patrat spre mijloc,acoperindu-l cu cel opus.Se continua plierea cu toate partile de aluat,de fiecare data din partea opusa ultimei bucati aduse spre mijloc. Aluatul se intinde din nou,se unge cu a doua treime de aluat apoi se taie si se pliaza la fel ca prima data.

Se intinde a treia oara aluatul in foaie dreptunghiulara,se unge cu o parte din untura ramasa,apoi se impatura laturile mari ale drptunghiului spre mijloc,fara a le suprapune.Se ung partile pliate,apoi se impatura si laturile mici. Aluatul astfel obtinut se intinde in foaie potrivit de groasa,in forma dreptunghiulara.

Se taie aluatul in doua,pe lungime,apoi in zig zag,pe orizontala,obtinand niste triunghiuri.Se pune umplutura si se ruleaza fiecare triunghi. Cornuletele se pun in tava si se lasa la cald sa creasca.Se ung cu galbenus de ou batut cu smantana si se dau la cuptor aproximativ 30 min.

TIPS-URI

1

Dupa ce s-au racit complet se pastreaza in punga de nylon.

2

Se pot umple cu gem,magiun,nutella,rahat,nuca,branza dulce.

3

Daca se elimina zaharul si aromele,se pot face cornuri sarate,umplute cu branza telemea.

4

Turmericul,pe langa aroma,va da o culoare galbena,frumoasa aluatului.

5

Se consuma atat reci cat si calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu plimez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

babi5 1

11.11.2014, 09:11

mirela0911 1

11.11.2014, 11:54

Retete cu Margareta Cismasiu 1

11.11.2014, 17:18

Plimezul este magiun de prune.La noi,in Arad,ii zice si plimez.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si caise