Prajitura " Furnicuta"

de anca_rm in Prajituri, 28 Iul 2014 | 8428 vizualizari

 

Reteta este de la Gabi , si ca si orice alta reteta luata de la ea si asta este foarte foarte buna . Multumesc Gabi .

De obicei cand fac prajituri in sat , in cuptorul acela mare (incap 6 tavi) , patesc cate ceva cu ele . Cateodata ies inalte intr-o parte si foarte joase in alta parte , sau le ard sau nu le coc cum trebuie. Ei de data asta alta patanie : m-am apucat de blaturi si cand sa pun mac mi-am dat seama ca nu-mi ajunge; magazinul de langa noi era inchis, si pana la Tinca dura prea mult sa fug sa cumpar , asa ca am pus nuca de cocos . Dar a fost bun si asa .

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 5 albusuri
  • 5linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Al doilea blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos (reteta este cu mac )
  • 1 lingura faina
  • praf de sare
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 gr unt
  • Extra:
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Furnicuta":

Avem nevoie de o tava de copt de marimea foilor . O tapetam cu hartie de copt.

Primul blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Batem pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si e tare . Adaugam faina si nuca macinata , iar cu o lingura amestecam prin rasturnare de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt si nivelam . Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (cam 15 minute)sau pana se rumeneste.

Al doilea blat:

Batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam fulgi de nuca de cocos si faina si omogenizam de jos in sus. In tava pregatita (de aceiasi dimensiune cu prima ,sau cea in care am copt primul blat dar racita ) turnam compozitia , nivelam si dam la cuptor pana se rumneste.

Crema : Galbenusurile ramase de la blaturi le amestecam cu zaharul si cu semintele din batonul de vanilie (il taiem pe lung si razuim cu lama unui cutit semintele).Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand se face o crema moale , ca si smantana. Lasam la racit .

Untul moale il mixam pana se face o spuma . Cu o lingura luam din crema de oua si adaugam peste unt , amestecand usor cu lingura sau cu mixerul pe viteza mica .

Acum ca avem totul pregatit putem asambla prajitura

Impartim crema in 3 parti egale . Asezam prima foaie de napolitana (de preferinta intr-o tava sau pe un platou ), punem o parte de crema si nivelam . Asezam primul blat , iar deasupra punem inca o parte de crema . Nivelam , asezam al doilea blat si ultima parte din creama . Deasupra asezam foaia de napolitana si dam la rece cu ceva greu deasupra ca sa nu se incovoaie foaia de deasupra si sa lipeasca crema de foi  (eu am folosit un fund de lemn )

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cand tataiti trebuie sa aveti un cutit ascutit bine , puneti barbatii la treaba sa ascuta cutitele :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Furnicuta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta