Prajitura aceasta am prestat-o de ziua lui Adi si am trimis-o la colegii de serviciu.
Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar fiind mai multi nu cred ca se ajungeau portiile asa ca am optat pentru a o face in tava.
Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet.
Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt.
Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie si coacem la 180 grade pentru 40 minute, apoi scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am folosit o tava de 30/40 cm.
Cand se raceste insiropam cu zeama de la compotul de visine.
Crema de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas cu frisca lichida. Punem vasul la foc mic si mestecam continuu pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece. Dup ace se raceste bine bagam mixerul si mixam pana devine cremoasa, apoi adaugam visinele scurse si amestecam incet.
Crema alba:
Mixam frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste.
Mixam crema de mascarpone apoi adaugam putin cate putin din frisca intarita coaja rasa de lamiae si esenta si omogenizam.
O lasam si pe aceasta la rece.
Piscoturile le insiropam putin cu zeama de la compotul de piersici.
Daca nu ajunge zeama, mai facem un sirop cu apa, putin zahar si esente.
Asamblare: peste blatul insiropat punem crema de ciocolata, apoi asezam un rand de piscoturi simple, un rand de piscoturi cu cacao si crema alba deasupra.
Ornam cu felii de piersici din compot si dam la rece.
Gustul este urmatorul: blatul dulce-acrisor de la compotul de visine, crema de ciocolata putin amaruie, iar crema alba dulce aromata.
O nebunie!