Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat

de Retete_gustoase in Prajituri, 22 Iul 2024 | 2305 vizualizari

 

Deserturile cu mere sunt binevenite oricand, iar aceasta prajitura frageda este o bunatate. Aluatul fraged cu unt si umplutura aromata de mere te imbie sa gusti inca o bucata din ea.
Pentru aceasta Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, faina, zahar, oua, unt, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt rece
  • 80 g zahar pudra
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie (optional)
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat:

Cum se prepara Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat:

Intr-un bol mare, cernem faina si adaugam un praf de sare.

Taiem untul rece in cubulete si il adaugam peste faina. Amestecam rapid cu degetele pana obtinem o textura nisipoasa.

Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de lamaie si oul. Framantam rapid pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Spalam, curatam si razuim merele pe razatoarea mare.

Stoarcem sucul de la lamaie peste mere pentru a preveni oxidarea si adaugam zaharul si scortisoara. Amestecam bine. Punem compozitia pe foc si lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata de mere.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.

Intindem prima jumatate a aluatului intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime si o asezam intr-o tava de copt (aproximativ 25x35 cm), tapetata cu hartie de copt.

Adaugam merele uniform peste baza de aluat.

Intindem a doua jumatate a aluatului si o asezam peste umplutura de mere. Presam usor marginile pentru a sigila prajitura.

Intepam usor aluatul de deasupra cu o furculita pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.

Preincalzim cuptorul la 180°C.

Coacem prajitura timp de aproximativ 35-40 de minute, pana cand aluatul de deasupra devine auriu.

Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. O putem presara cu zahar pudra inainte de servire pentru un aspect mai frumos.

Incearca si reteta de Prajitura cu mere, un desert delicios sau reteta de Prajitura turnata cu mere si nuci, o bunatate!

Iti recomandam si reteta de Prajitura cu mere si bezea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr