Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.
Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.
Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.
In tava (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.
Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.