Salam de biscuiti reteta Reteta copilariei mele, ne facea mama foarte des, este extraordinar de bun!
Salam de biscuiti reteta
Biscuiti se rup bucatele sau se baga la robot. Eu am incercat cu robotul si ii facea prea fini, asa ca am rupt la ei pana m-au durut mainile :))
Stafidele se spala si se oparesc cu apa clocotita, lasandu-se 5 minute la inmuiat. Rahatul se taie cubulete. Intr-o craticioara cu fund dublu se amesteca laptele cu oul, zaharul si cacao, se adauga stafidele scurse si rahatul. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca cu un tel, pana cand se ingroasa si se face ca o ciulama. Se opreste focul si se pune untul, amestecandu-se pana se topeste. Se lasa crema putin la racorit, se adauga esenta de rom si apoi se pune peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.
1
Se poate adauga si nuca tocata marunt.
2
Pe foaia de celofan se poate presara cocos, apoi umplutura se pune peste si se ruleaza. Astfel, feliile de salam de biscuiti vor avea un invelis crocant de fulgi de cocos.
3
In mijlocul salamului de biscuiti se pot pune banane intregi. Se pune compozitia pe celofan, se formeaza un dreptughi, iar pe mijloc se pun 1-2 banane intregi, apoi se ruleaza sub forma de salam. Astfel, feliile de salam vor avea in mijloc o felie de banana.