O noua forma, o noua prajitura. Am probat noua mea tava de silicon sub forma de floare, facand ceva foarte simplu si bun pentru dimineata la cafea. Da, o sa ziceti ca fac cam multe deserturi care merg dimineata la cafea, dar pentru mine asta inseamna micul dejun perfect :).
Glazura:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.
Turnam compozitia in forma unsa cu putin ulei (doar la prima utilizare punem ulei, apoi se poate folosi fara nimic) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa sa raceasca putin, apoi rasturnam blatul pe o farfurie.
Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si ungem prajitura cu glazura calda.
Presaram deasupra nuca macinata iar pe margini asezam cate o bucatica de nuca prajita.