Placinta de dovleac copt

de FlaviaD in Prajituri, 27 Sep 2013 | 12540 vizualizari

 

Daca tot a venit toamna cu de toate si ne-a adus si dovleac pe tarabe, eu nu m-am putut abtine si am si cumparat dovleac si m-am pus pe pregatit placinta. Daca este ceva care sa-mi placa la anotimpul rece, ei bine acel lucru este placinta de dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri de zahar brut
  • 3 linguri de faina neagra
  • 2 linguri de ulei de susan
  • esenta de vanilie
  • scortisora macinata mare
  • scortisoara macinata fin
  • piure de dovleac copt
  • zahar pudra
  • praf de copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac copt:

Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.

Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe cealalta am facut-o cu vanilie. Astfel ca am obtinut o placinta pufoasa si tare aromata in doua culori.

 Pentru prima foaie am separat albusurile a 3 oua si le-am batut bine cu mixerul pana ce am obtinut spuma tare ca pentru bezea. Apoi am adaugat zaharul brut si am continuat sa bat totul la mixer pana s-a topit zaharul. Am adaugat faina neagra, praful de copt, uleiul de susan si scortisoara macinata mare. Cand s-a omogenizat, am turnat compozitia intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu hartie pentru copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mic cu cuptorul preincalzit.

Pentru a doua foaie am procedat intocmai ca pentru prima cu diferenta ca aici nu am mai adaugat in compozitie scortisoara, ci am adaugat doar esenta de vanilie. 

Cand dovleacul copt s-a racit, cu o lingura am scos tot miezul si l-am asezat in blender pentru a-l omogeniza. Nu am mai adaugat nimic la piureul de dovleac – farmecul acestei prajituri consta in faptul ca trebuie sa obtinem gustul dovleacului copt.

 La suprafata am imprastiat un praf de zahar pudra si unul de scortisoara macinata fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

- Andreea - 1

28.09.2013, 10:01

adry88 1

28.09.2013, 11:07

buna

FlaviaD 1

28.09.2013, 11:54

Multumesc frumos. Va pup si weekend placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac