Prajitura Flavia

de MonaMimi in Prajituri, 13 Feb 2012 | 7628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8linguri faina
  • cacao
  • crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 250 ml lapte
  • zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Flavia:

Blat: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma si pui cele 8 linguri de zahar, apoi bati in continuare. Freci galbenusurile si le amesteci usor cu albusul batut spuma. Pui cele 8 linguri de faina si amesteci bine. Coci jumatate din compozitie, iar in cealalta  jumatate adaugi 2 linguri cacao si coci si partea aceasta. Dupa ce ai copt cele 2 parti de blat, le lasi sa se raceasca si le insiropezi.

Sirop: Pui apa la fiert cu zaharul si cu esenta de rom si torni siropul cald peste blaturi.

Intre timp,prepari crema asa cum scrie pe pachet. O intinzi peste prima foaie, pui apoi cea de-a doua foaie glazurezi prajitura si dai la frigider 1 ora. Dupa ce s-a intarit poti orna prajitura cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Flavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

14.02.2012, 14:18

glazura este lasata la imaginatia fiecarei gospodine

lia maria 1

14.02.2012, 17:04

frumoase si bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:57

cred ca este buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi