O reteta din caietul de prajituri al bunicii!!!
Blat:
Crema:
Decor:
Blatul:
Se freaca margarina cu galbenusul,smantana si mierea.Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.Va rezulta un aluat lipicios.Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o ora.Dupa o ora se pune aluatul pe masa tapetata cu faina si se framanta pana nu se mai lipeste de mainii.Se imparte in doua partii egale.
Crema:
Separam albusele de galbenuse.Intr-un vas se freaca spumos galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat,apoi amestecam galbenusele cu jumatate din cantitatea de nuca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine se adauga lingura cu lingura compozitia de galbenuse cu nuca si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Dupa ce am incorporat compozitia de galbenuse se adauga restul de nuca si se amestecam usor.
Asamblare:
Se intinde prima foaie si se pune intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei.Se pune crema iar deaspra se pune cealalta foaie intinsa.Se da la cuptorul incins timp de 30-35 minute.Se pudreaza cu zahar.
1
Foaia de deasupra se inteapa cu furculita!!!daca nu o intepam se va umfla iar cand o taiem se sfarma!
2
Inainte cu 10 minute sa o scoatem din cuptor o mai intepam odata cu furculita.