Prajitura fina cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 10 Sep 2013 | 28802 vizualizari

 

Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de ciocolata, insa oricum ar fi este absolut delicioasa! :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 6 albusuri
  • Crema 1:  
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema 2:  
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g cacao
  • 2 fiole esenta de rom(sau dupa gust)
  • Glazura:  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 30 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca:

Mixeaza untul spuma la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adauga vanilia, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, nuca macinata si mixeaza bine. Separat bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de unt si nuca si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)

Cat timp este blatul in cuptor mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devin albe si cremoase.

Intinde crema de galbenus peste blatul fierbinte si introdu din nou prajitura in cuptor timp de 10 minute pana se intaresc galbenusurile.(atentie sa nu se inchida la culoare)

Lasa prajitura la racit in tava.

Pentru crema de cacao mixeaza bine untul cu zaharul pudra ,apoi adauga cacaua si esenta de rom dupa gust.

Pune crema peste blat ,niveleaza bine si bag-o la frigider 2-3 ore(pana se intareste complet crema)

Topeste ciocolata cu frisca si untul si las-o la racit.

Glaseaza prajitura cu ciocolata racita si mai da la rece pana se intareste ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Puteti decora prajitura cu 100 g nuci macinate in locul glazurii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)