Prajitura duo chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 2320 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 230 gr. faina
  • 130 gr.unt gras( 82%)
  • 6 oua
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 cana de zmeura congelata

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 72% cacao)
  • 50 gr. unt
  • 1/2 pahar de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba
  • zmeura congelata( sau proaspata)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo chocolat cu zmeura:

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.

Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.

Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.

Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.

Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura. 

Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.

Eu am pastrat-o la temperatura camerei.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

07.11.2016, 19:55

Multumesc mult Anca!

Bya Ralu 1

09.11.2016, 19:49

bun

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:09

Multumesc Gurita frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete