Prajitura "DUO"

de Merisor in Prajituri, 23 Ian 2013 | 41131 vizualizari

 

Am facut o combinatie de foi albe cu foi maro si la fel crema.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Esenta de lamaie
  • 800 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • Esenta de rom
Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • 2 linguri cacao
  • Esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DUO":

Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua.

In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il lasam la odihnit 20 de minute.

In cea de-a doua parte adaugam cacaoa, esenta de rom si restul de faina si la fel framantam si lasam la odihnit.

Facem intre timp crema.

Frecam intr-un tuciulet galbenusurile cu 4 linguri de zahar si sarea, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam apoi adaugam restul de lapte caldut.

Luam 1/3 din compozitie si mutam in alt vas unde vom adauga cacaoa diluata in putin lapte si esenta de rom, iar in compozitia ramasa adaugam coaja si zeama de lamiae.

Fierbem ambele compozitii la foc moale mestecand continuu.

Untul il frecam cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o spuma pe care o impartim la fel ca si cremele dinainte si o incorporam in acestea cand s-au racit, avand grija sa punem putin cate putin din fiecare pana la omogenizarea completa.

 Aluaturile le impartim pe fiecare in doua si coacem patru foi pe dosul tavii pentru cate 8-10 minute la 180 grade.

 Dupa racirea foilor, asezam folie in tava de 30/40 cm si asamblam astfel:foaie neagra, 1/2 din crema alba, foaie alba, crema neagra, foaie alba, restul de crema alba si ultima foaie neagra.

Acoperim cu folie deasupra, punem niste greutati si dam la rece. Se taie de obicei a doua zi cand se inmoaie foile.

Deasupra am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DUO"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (98)

Merisor 1

29.04.2013, 17:32

Ella, nu e asa multa crema sunt patru foi, dar alea albe de la mijloc se confunda cu crema in poza

Merisor 1

29.04.2013, 17:33

Angy, pune-te pe treaba si fa-o ca e pacat sa poftesti asa

Merisor 1

29.04.2013, 17:34

Va multumesc tuturor! si conducerii care o promoveaza pe facebook

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuburi "Kinder Pingui"