Prajitura "Duet de fructe"

de cristinne in Prajituri, 9 Iul 2010 | 5649 vizualizari

 

Prajitura DUET de FRUCTE.
In DUETul meu, vor dansa in cuptor visinele impreuna cu caisele.

 

INGREDIENTE

  • visine: 500 grame;
  • caise: 4 bucati;
  • faina: 150gr
  • zahar brun: 125 gr
  • ulei:100ml
  • oua: 4 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50ml
  • 1/2 lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Duet de fructe":

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) .

Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca la miscarile aparatului profesional de facut paine).

Se desfac visinele de samburi si se lasa la scurs. Se taie bucatele caisele. Se unge o tava unsa si se pune si hartie de copt. Se aseaza mai intai visinele, apoi se adauga peste visine, aluatul, apoi se presara bucatelele de caise la final.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 280 de grade. Se tine 10 minute la 240 de grade. Si ultimele 10-15 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intoarce invers din tava si indeparteaza hartia de cop.Visinele astefl vor fi primele, iar caisele vor ramane la fund. Se poate pastra si invers. Mie una imi place mai mult sa vad visinele deasupra. De aici si denumirea de Prajitura DUET de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Duet de fructe"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine