Prajitura "Duet de fructe"

de cristinne in Prajituri, 9 Iul 2010 | 5311 vizualizari

 

Prajitura DUET de FRUCTE.
In DUETul meu, vor dansa in cuptor visinele impreuna cu caisele.

 

INGREDIENTE

  • visine: 500 grame;
  • caise: 4 bucati;
  • faina: 150gr
  • zahar brun: 125 gr
  • ulei:100ml
  • oua: 4 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50ml
  • 1/2 lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Duet de fructe":

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) .

Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca la miscarile aparatului profesional de facut paine).

Se desfac visinele de samburi si se lasa la scurs. Se taie bucatele caisele. Se unge o tava unsa si se pune si hartie de copt. Se aseaza mai intai visinele, apoi se adauga peste visine, aluatul, apoi se presara bucatelele de caise la final.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 280 de grade. Se tine 10 minute la 240 de grade. Si ultimele 10-15 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intoarce invers din tava si indeparteaza hartia de cop.Visinele astefl vor fi primele, iar caisele vor ramane la fund. Se poate pastra si invers. Mie una imi place mai mult sa vad visinele deasupra. De aici si denumirea de Prajitura DUET de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Duet de fructe"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

10.07.2010, 00:08

Ce tare esti Mihaela.Te ajutam si eu la duel

Rocsi 1

10.07.2010, 11:08

ce bine arata

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere