Prajitura dobos

de lacrimioara in Prajituri, 16 Ian 2011 | 92876 vizualizari

 

este o reteta veche de prajitura dar foarte gustoasa mie imi aminteste tot timpu de copilarie

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri  faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf sare,
  • 1 praf de copt.

Pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 2 -3 linguri lapte fierbinte,
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • esenta rom.

Pentru glazura:

  • 200 gr zahar,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dobos:

Pregatire blat:galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste; eu am copt pe fundul  unei tavi patrate mi-au iesit cam 5 foi si am pus cam 2 polonice de aluat la o foaie

se coc foarte repede trebuie sa le supravegheati sa nu se arda

cand se rumenesc sant gata

pana se facea una eu pregateam pe hartie de copt alta.

Dupa ce am copt foile le lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Untul se bate spuma cu 2 -3  linguri de lapte fierbinte;,frecam galbenusurile cu zaharul, punem ciocolata care prealabil am topit-o  la abur si am racit-o putin peste galbenusuri ,punem si untul frecat,  o esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o crema buna super gustoasa cu care o sa umplem foile

deasupra nu punem crema, lasam asa ca sa punem glazura care o pregatim asa: punem zaharul la topit, dupa ce s-a caramelizat bine adaugam untul amestecand incontinuu

punem si zeama de lamaie si o luam de pe foc, o punem peste prajitura si o lasam la racit.

Se taie cu un cutit care il punem in apa fierbinte inainte de a taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Grony