Prajitura Diplomat

de Lau in Prajituri, 11 Mar 2011 | 11739 vizualizari

 

reteta o am de aici

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1cana zahar(200g)
  • 1,1/2 cesti faina
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie
  • 1 plic de gelatina
  • Decor-fructe(kiwi.porocale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Blat-separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu lingura pana se omogenizeaza bine. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, turnam compozita si dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa, apoi se pune la incalzit, atentia sa  nu fiarba, apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta, apoi se amesteca frisca cu crema de ou.

Se tapeteaza tava cu folie alimentara, se pune blatul, apoi turnam crema, adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare si se da la rece cateva ore dupa care se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada