Cum aveam niste albusuri congelate am hotarat sa fac o prajiturica .
Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-35 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)
Crema: Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Dam la foc restul de lapte si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lingura de limoncello. Lasam sa se raceasca.
Cand crema s-a racit o amesetcam cu ricotta si frisca batuta spuma .
Glazura:topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul.
Sirop: Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam lingura de limoncello si lasam sa se raceasca.
Asamblarea: Insiropam bine blatul ,intindem deasupra crema dupa care turnam deasupra glazura .Dam la rece cateva ore .