Prajitura din albusuri cu ricotta

de angyb in Prajituri, 1 Mar 2013 | 5132 vizualizari

 

Cum aveam niste albusuri congelate am hotarat sa fac o prajiturica .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 1lingura de limoncello
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 250 g ricotta
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu alune (maruntite)
  • 50g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de limoncello
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu ricotta:

Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-35 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema: Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Dam la foc restul de lapte si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lingura de limoncello. Lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit o amesetcam cu ricotta si frisca batuta spuma .

Glazura:topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul.

Sirop: Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam lingura de limoncello si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Insiropam bine blatul ,intindem deasupra crema dupa care turnam deasupra glazura .Dam la rece cateva ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

angyb 1

02.03.2013, 09:45

alba_zori 1

04.03.2013, 19:05

Si asta am pierdut-o dar vad acum ce buna e si reteta,super!te pup

angyb 1

05.03.2013, 08:34

Alba multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine