Buna seara , weekendul acesta va servesc cu cu o prajitura lejera desi calorica dar foarte delicioasa,fiind ea desteapta ne-a incantat pe toti !!
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase !
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca !
Galbenusuile se bat cu zaharul pana obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi faina treptat , laptele si esenta de vanilie!
Unim in 3 etape albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri cu miscari ample de sus in jos.
Turnam compozitia in tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina, in prealabil e de preferat ca cuptoru sa fie preincalzit .
Dam compozitia la cuptor pana ce aceasta se rumeneste deasupra , circa 40 min la foc potrivit.
Esentialul la aceasta prajitura e sa o lasam sa se raceasca circa 2 h.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat .