Prajitura desteapta

de nadea68 in Prajituri, 6 Sep 2013 | 19889 vizualizari

 

Am incercat sa fac de mai multe ori prajitura si in sfarsit am reusit s-o fac bine :)
Reteta am luat-o de la Tab1ta ,eu am facut-o cu mici mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 100g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 500 g lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Ciocolata se topeste cu untul. Se lasa la racit.

Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga ciocolata+untul si se amesteca. Aici am adaugat si cele 3 linguri de apa. Adaugam faina cernuta si pliculetul de zahar vanilat.

Laptele se incalzeste un pic si cate putin il incorporam in compozitie, amestecand bine.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Unim si albusurile amestecand de jos in sus pana se obtine o crema mai lichida, omogena.

Luam o tava cu dimensiuni 24x24 (eu am folosit 22x26) si o tapetam cu unt si faina bine bine, altfel se lipeste prajitura.

Turnam compozitia incet si bagam la cuptor incins la 140°-150° cam o ora.

Deasupra se rumeneste.

Cand e gata,o lasam sa se raceasca si o punem la rece in frigider cateva ore.

O portionam si o servim.O bunatate!!!

 

TIPS-URI

1

cred ca dimensiunile tavii sunt importante...alta data am facut intr-o tava mai mare si blatul de sus nu mi-a iesit chiar asa de bine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta