Prajitura Deliciu cu alune si caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 6519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 350 g alune prajite (eu am cumparat crude, nesarate, si le-am prajit eu)
  • 4 linguri Nutella
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml apa
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus
  • un pachet de biscuiti simpli
  • cafea preparata
  • cacao pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu cu alune si caramel:

  1. Alunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari.
  2. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt/folie de aluminiu, pune alunele tocate si le distribuie uniform.
  3. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca macinata, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  4. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste alunele  din tava, cu grija sa nu strici stratul cu alune, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  5. Fierbinte il rastorni pe un platou (ASTFEL INCAT STRATUL DE ALUNE SA FIE ACUM IN PARTEA SUPERIOARA! ), ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald, peste alune – Pui ciocolata lingura cu lingura , o lasi cateva secunde sa se incalzeasca, apoi nivelezi.
  6. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  7. Intre timp prepara crema.
  8. Caramelizeaza zaharul pana prinde culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, Lasa sa se dilueze, omogenizeaza si adauga galbenusurile usor batute.Lasi pe foc un minut/doua , sa se lege, apoi opresti focul si lasi amestecul sa se raceasca complet.
  9. Mixeazi frisca impreuna cu zaharul, intai la viteza mica apoi maresti la cea mai mare treapta a mixerului. Cand a inceput sa se lege frisca adaugi caramelul cu galbenusuri (racit bine) si mixezi in continuare.
  10. Te opresti cand crema este ferma, pufoasa. Ai grija sa nu mixezi prea mult sa branzesti crema.
  11. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  12. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

DIANA B 1

24.05.2015, 08:18

Delicioasa , aceasta praji DELICIU

Xandrinne 1

24.05.2015, 14:24

Aurelia 07_07 1

24.05.2015, 16:24

Minunata prajitura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crem caramel