Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 3407 vizualizari

 

Unii se mandresc cu reteta 200. Eu doar 64, dar vedeti voi, semnifica varsta pe care am implinit-o de curand. Asa ca semnifica si ea ceva, reteta asta.
Este o reteta pe care o am de la Anastasia si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna, asa cum sunt toate retetele ei. Mai ales dulciurile.
Trebuie sa termin odata cu ce mai e prin frigider sa pot sa tin si eu o dieta, cat de cat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartof
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de gutui
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui:

Se separa albusul de galbenus.

Albusurile  le mixam cu o lingurita de suc de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se adauga  zaharul farin si se mixeaza pana se dizolva.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, se adauga grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se unesc cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza. Intr-o tava de  chec unsa cu unt si tapetat cu gris, se pune 1/2 din compozitie, apoi  un strat din loc in loc de felii de gutui din dulceata si se acopera cu compozitia  ramasa. Se uniformizeaza suprafata cu o spatula sau lingura si se da tava la cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius  pentru 40 de minute.

Dupa ce budinca este gata se lasa sa se raceasca in tava, Cand budinca mai este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati. Eu nu le-am taiat ca nu am avut invitati la budinca, doar eu. Mai am si pentru voi daca doriti!

Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana sau dulceata sau cu amandoua.

Pofta buna  !

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de Anastasia era de visine.

2

Dulceata mea de gutui, e o dulceata pentru copii si se face cu gutuia taiata felii. Cand o sa mai fac o sa postez reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

13.01.2014, 22:01

Ce aromat cu dulceata de gutui

gaby_duceag 1

13.01.2014, 22:17

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:43

Multumesc dragilor! Daca vreti o portie, grabiti-va!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza dulce cu fulgi de ovaz