Pate de urzici

de Ksenya in Mancaruri de post, 5 Apr 2017 | 4880 vizualizari

 

    O reteta pe care mereu am tot facut-o si imbunatatit-o, modificat-o, testat-o pe mine si pe altii )). Am tinut cont si de sfaturi. Intr-un final, a iesit asa cum a trebuit sa iasa.
Este unul din cele mai bune pateuri vegetale facute si testate de mine.
Puteti sa va faceti curaj si sa incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin varf de urzici
  • 2 cartofi fierti in coaja, apoi decojiti
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei nerafinat presat la rece
  • piper
  • fulgi ardei iute (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de urzici:

Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.

Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.

Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.

Toaca urzicile marunt, cu un cutit bine ascutit.

Intr-un vas de tuci mai mic sau tigaie, caleste ceapa, pana ia culoarea usor aramie, adauga usturoiul, adauga urzicile tocate si cartofii dati prin razatoarea mica.

Condimenteaza cu condimentele din lista sau cu ce va place.

Amesteca si lasa 2 minute. Opreste flacara.

Pateul este gata!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga chimen, coriandru.

2

Nu necesita sa adaugati apa, daca urzicile sun proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

07.04.2017, 09:38

Numa' bun de'ntins pe pâine!

mirela0911 1

07.04.2017, 14:06

Interesanta reteta insa, nu stiu daca m-as baga la asa ceva!

mihaelar63 1

08.06.2017, 10:36

Interesant spun si eu !!! Eu m-as baga . De ce nu ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi intregi cu usturoi, la cuptor