E o reteta de chec pe care o am de la mama si o fac de cind eram mica. Inainte nu puneam praf de copt si era ok. O sa dau modul de preparare si pt masina de paine si pt manual.
Pt. masina de paine e simplu: arunc absolut totul in cuva si pornesc programul dought doar cit sa-mi amestece bine ingredientele. Le pun in ordinea clasica pt masina, intii lichide, apoi faina si praf de copt. Eu nici nu mai bat ouale inainte. Sint mai putine vase de murdarit daca faceti la masina.
Fara masina e putin mai mult de munca, dar iese.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile cu uleiul se freaca ca la maioneza si se pun peste albusuri, se adauga si faina si praful si alte mirodenii si gata.
Am folosit 2 forme de chec maricele. Am pus putin zahar in forme, le-am pus la cuptor sa se caramelizeze putin, am pus merele taiele felute cam de 1 cm, asa mai la gramada, nu foarte aranjate. Am turnat compozitia de chec peste mere si am constatat ca imi cam ramineau mere neacoperite. Repede repejor am mai facut la masina de paine inca jumatate de compozitie in care am pus si cacao pt efect. Am turnat si aluatul in tava si le-am pus in cuptor la foc aproape max.
Se face repede, nu m-am uitat la ceas.