Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Mar 2010 | 6793 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 pahare de faina
  • un praf de copt
  • un pahar de ulei
  • un pahar de apa fierbinte
  • o esenta de portocale
  • coaja rasa de portocala

pt umplutura- crema

  • 5 mere
  • 2 banane
  • o portocala
  • 5 linguri de zahar

pt bezea:

  • 5 albusuri ( ramase de la galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea:

1. se curata merele, bananele si portocala de coaja si se dau pe razatoare.

2. intre timp punem cele 5 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam, dupa ce s-a format caramelul punem fructele peste si lasam pana scade sucul din ele.

3. intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune uleiul, se mixeaza bine, dupa care punem apa fierbinte, faina, esenta, coaja rasa de portocala si praful de copt stins in otet.

4. aceasta compozitie o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 5- 10 min, dupa care se scoate si se pune deasupra compozitia de fructe caramelizate si bezeaua si dam la cuptor pt inca 12-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu fructe caramelizate si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”