Prajitura Delia

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 18305 vizualizari

 

Nici nu am de ce sa nu o numesc asa pentru ca defineste perfect amintirile mele din generala legate de profesoara mea de meditatii de matematica: un miros ispititor de cafea plutea in aer in casa ei, iar sunetul sorbitului din ceasca de ceai imi facea o poftaaa incredibila sa gust si eu :) Cea mai buna profesoara de matematica din toate punctele de vedere. Iti multumesc pentru tot, Delia.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 6 lg rase faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cafea praf
  • 200 gr zahar
  • 1 cana (de ceai) nuca macinata
  • Crema de cafea:
  • 3 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 350 gr unt
  • 1 cana nuci prajite si taiate
  • 1 c cafea lichida
  • 1 lg zatz
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata
  • 4-6 lg frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delia:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema de cafea:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina cremoasa. La final adaugam nucile taiate.

Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.

Glazura:

Pe baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu grija peste crema. Lasam la racit.

TIPS-URI

1

La crema, avand in vedere ca exista si cafea lichida, mai bine folosim margarina daca ne e teama sa nu se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată