Este o prajitura care nu necesita coacere.
blat
crema
blatul
untul lasat la temperatura se freaca cu cele doua linguri de zahar pudra, nu excesiv.
biscuitii pusi intr-o punga de plastic se zdrobesc cu sucitorul si se pun peste unt.
se amesteca la inceput cu lingura apoi cu mana pana cand incepe sa se adune, se aseaza in tava rotunda si se uniformizeaza apasand la inceput cu mana si apoi cu lingura.
dam tava la congelator pentru 15 min.
in acest timp curatam fructele si facem crema… : )
crema
amestecam branzica cu smantana si 3 linguri de zahar pudra.
foile de gelatina le punem la inmuiat pentru 5 min in apa rece, nu calda.
zeama de la o lamaie o incalzim, calduta, dizolvam 1 lingura de zahar pudra si amestecam treptat fiecare foie de gelatina.
lichidul obtinut il turnam peste amestecul de branza si smantana..
scoatem foaia din congelator, aranjam fructe, turnam crema si dam pentru 10-15min la congelator, se intareste putin cat pentru a aranja fructele de deasupra, dam pentru 1 ora la congelator dupa care …putem servi
se va orna cu frunze de menta proaspete
1
ESTE IMPORTANT SA FOLOSIM SMANTANA VRAC, ACESTA ARE O CONSISTENTA CREMOASA
2
MENTA PROSPATA ESTE INGREDIENTUL "MAGIC"