Blatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se bat spuma (o bezea tare) si se adauga pe rand, lingura cu lingura in compozitia de unt. Cand toate acestea s-au omogenizat, se adauga faina cu praful de copt, lingura cu lingura si cacaua. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Compozitia se pune la cuptor pret de 30-35 minute. Se verifica cu scobitoarea.
Crema: Frisca se bate spuma. Branza mascarpone se freaca si ea cu 5 linguri zahar si se amesteca cu frisca. Peste aceasta se adauga ciocolata amaruie topita. Se creaza compozitia care se va aseza peste blat.
Blatul se insiropeaza cu un plic de capucino dizolvat in 250 ml apa.
Asamblare: peste blat se aseaza crema cu branza mascarpone peste care am adaugat sirop de ciocolata amaruie.
Pofta buna!
1
am oprit doua linguri de crema si am adaugat o pata de culoare mai deschisa prajiturii.