Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste.Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate cuburi in apa cu zaharul topit si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca.
Pana cand merele fierb, intr-un bol punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie.In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml
de apa.Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu.
Dupa ce am terminat de fiert compozitia adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul.
Aranjam un strat de biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuitii se ung cu esenta de rom ramasa dupa scoaterea stafidelor, apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte.Continuam la fel cu inca doua straturi de biscuiti si doua de crema.Trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema.
Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie, ca sa putem taia prajitura.
Pofta buna!