Negresa mi se pare perfecta pentru o duminica sau o onomastica. Ador bezeaua si o asociez cu gustul copilariei.
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc mediu.
Bezeaua:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem bine pana obtinem o bezea consistenta.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 20 minute.
Glazura:
Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.
Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, indepartam cu grija foaia de copt, apoi o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/negresa.html
1
Pentru o bezea consistenta, adaugati si o lingura de zeama de lamaie atunci cand pregatiti bezeaua.