Preparat ce contine crema de lapte condensat indulcit.
Blatul:
Dupa separarea albusurilor de galbenusuri, acestea se bat cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, nuca macinata, praful de copt si faina. Se coace la foc mediu 40 minute( intr-o tava unsa cu unt/untura/ulei si faina), pana cand blatul se desprinde de pe marginea tavii. Dupa racire, peste blat se intinde crema de ciocolata.
1 conserva dulce de leche se amesteca cu 1 unt la temperatura camerei si se pune deasupra cremei de ciocolata.
2 albusuri se bat pe aburi cu 140 g zahar si se pun deasupra cremei cu dulce de leche.
Pentru glazura, 3 linguri de zahar se caramelizeaza si se amesteca cu 40 g miez de nuca. Totul se aseaza pe un platou putin umed pentru a nu se lipi. Dupa racire, se macina si se pun deasupra albusurilor.
Se pastreaza la rece. Pofta buna!!