Prajitura Dana

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 20058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nuca:
  • 6 oua ,
  • 200g zahar,
  • 200g nuca macinata,
  • 2 lg faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • Foaie alba:
  • 2 oua,
  • 2 lg ulei,
  • 2 lg apa,  
  • 2 lg zahar,
  • 4 lg faina,
  • 1 lingurita bicarbonat stins,
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • Crema ganache:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 ml frisca lichida,
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 1 cub unt sau margarina,
  • 300 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana:

Blatul cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit.

Foaia alba:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1 lingurita bicarbonat stins,2 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Crema ganache:

Intr-o craticioara se pun 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati.Se amesteca pana se topeste ciocolata dupa care se pune la frigider pana se raceste.La sfarsit se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf:

300 g zahar se topesc pe bain-marie,se adauga 5 oua si se amesteca pana se ingroasa.Se i-a de pe foc si se amestac cu  300 g lapte praf.Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu untul (lasat la temperatura camerei)

Asamblare:

Peste foaia alba,se intinde crema ganache,se pune blatul cu nuca,crema de lapte praf si deasupra frisca.Prajitura se tine la frigider pana se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si fructe