Blat:
Crema:
Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min.
Pt. crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul si untul pana se obtine o crema omogena. Frisca se bate spuma impreuna cu esenta+ z.vanilat.Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri suc de portocale. Dupa hidratare se topeste ( eu am folosit cuptorul cu microunde pt 20 sec.) si se amesteca cu 2-3 linguri din crema de branza apoi se pune toata gelatina in crema . Adaugam frisca si portocalele taiate marunt si amestecam bine .
Tapetam tava in care am copt blatul cu folie, turnam crema apoi deasupra blatul. Se lasa la frigider pana se incheaga crema. Dupa ce a stat indeajuns la rece se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta .
Eu am folosit o tava prea mica si din acesta cauza a blatul a crescut destul de mult astfel incat l-am taiat pe jumatate ( asa a rezultat o prajitura si sa zicem un tortulet pe care l-am asamblat in forma de inima),. Daca lasam blatul asa, riscam ca prajitura sa iasa foarte inalta !