Prajitura cu visine si ciocolata alba

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Iul 2010 | 8572 vizualizari

 

clasicul pandispan imbogatit cu fulgi de ciocolata alba-special pt.Ana care nu papa de la pachet :))

 

INGREDIENTE

  •  5 oua,
  •  5 lg faina alba de prajituri,
  •  1 esenta de vanilie,
  •  5 patratele ciocolata alba,
  •  1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingurita de zeama de lime
  • o farfurie de visine fara samburi si 4 linguri de faina
  • zahar pudra pt.ornat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata alba:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba razuita fin de tot.Incorporam acest amestec in compozitia cu ou in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o lingurita de zeama de lime.Se unge tava cu unt si se toarna compozitia in tavita.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 6-7 minute dupa care se adauga cu grija visinele din loc in loc si se mai lasa tava la cuptor inca aprox.20 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.Se [pudreaza cu zahar pudra si se taie cuburi .

E foarte foarte pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine