adaptare dupa reteta Oanei
Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu putin zahar.
Se incinge cuptorul.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un tel nemetalic impreuna cu zaharul , adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia de jos in sus.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie si se amesteca in compozitia de galbenusuri usor cu un tel nemetalic.
Se separa jumatate din compozitie in care se adauga 2 linguri de cacao
Intr-o tava dreptunghiulara mica se pune hartie de copt, se adauga compozitia cu cacao apoi cea alba iar deasupra visinele.
Se lasa la cuptor, la foc mediu spre mic cam 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se toarna glazura de ciocolata neagra pe care eu am facut-o topind ciocolata neagra la bain marie impreuna cu siropul lasat de visine cand le-am pus in castron cu zahar.