La mine in familie se doreste ca aceasta prajitura sa nu fie pufoasa, ci sa aibe un blat mai dens, mai putin inalt si sa predomine gustul de fructe.
Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama.
Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul.
Incorporam faina treptat cu ajutorul unui tel, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.
Punem la cuptor pentru 5 minute cat sa faca o mica pojghita, apoi presaram visinele cat mai uniform.
Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.
1
dimensiunea tavii 23x40 cm