Prajitura aceasta are in combinatie trei ingrediente principale cu care nu ai cum sa dai gres: visine, frisca si ciocolata
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte.
Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.
La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt apoi asezam visinele (ale mele erau semicongelate) unele apasandu-le sa intre in aluat altele lasandu-le deasupra (eu nu le-am dat prin faina pt ca fiind asa reci nu s-au dus la fund)
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute sau pana blatul trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata
Punem frisca lichida pe foc intr-un vas rezistent la caldura si lasam pe foc pana se incalzeste tare dar nu fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata.
Ciocolata o punem calda peste prajitura si nivelam. Pastram doua linguri din compozitie pentru ornat. Dupa ce s-a racit putin o dam la frigider 20 de minute.
Mixam frisca lichida pana obtinem consistenta dorita apoi, folosind un pos ornam dupa pofta inimii.
Peste frisca punem cateva visine taiate bucatele.
La final punem crema de ciocolata pastrata intr-o punguta, gaurim la un capat si trasam dungi peste frisca.
Dam prajitura la frigider 1-2 ore inainte de servire.
Noi nu am avut rabdare si am taiat din ea aproape imediat si a fost atat de buna cu ciocolata aceea inca neintarita :)). Dar voi o sa procedati corect si o sa tineti mai mult timp prajitura la rece, bine?
1
Daca nu aveti visine congelate puteti folosi visine din compot si daca sunt foarte dulci, puneti mai putin zahar in blat