O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.
Blat:
Crema:
Pentru asamblare:
Blat :
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.
Transferam blatul in alta tava sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.
Separat, preparam crema :
Intr-un vas suficient de inalt, mixam toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .
Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) , apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) . Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .
Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi.
Pofta mare!
1
Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25
2
Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.