O prajitura de sezon tare buna!
Se spala visinele si se curata de samburi. Se pun intr-un bol impreuna cu zaharul, se amesteca si se lasa cateva minute dupa care se pun in strecuratoare pentru a se scurge de siropul lasat.
Ouale impreua cu sarea se bat bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia cremoasa. Se toarna ulei cate putin, apoi laptele si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie amestecand usor pana la omogenizare.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra se aseaza visinele scurse si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate tava si se lasa la racit.
Siropul lasat de la visine se fierbe cu zaharul pentru cateva minutele. Prajitura, cand inca este calduta, se portioneaza in tava si se toarna siropul peste ea. Se lasa la racit dupa care se serveste. Pofta buna!
1
Se pot folosi orice fel de fructe.