M+am inspirat de ici de colo si am facut prajiturica asta delicioasa....
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru glazuri:
Pentru sirop :
Pentru ornat:
Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se da la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hartia si se pune blatul la loc in tava sa se raceasca.
Crema: se mixeaza laptele, frisca, zaharul pudra si praful de crema pana se obtine o compozitie tare. Se da la rece.
Siropul: se fierbe apa cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi se da la rece.
Glazuri: se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc mic , amestecand contunuu pana ce se topeste totl si se obtine o crema omogena. Se imparte in doua.
Pralina: se face un caramel clar din zahar stropit cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nuca pana se imbraca bine cu caramel . Se rastoarna pe un platou uns cu mult unt, se lasa la racit, apoi se zdrobeste .
Frisca se bate spuma tare.
Montare: se va face in tava in care am copt blatul. Blat insiropat/ jumatate de glazura/crema/ restul de glazura/ frisca batuta tare/ nuca pralinata. Se da la rece si se taie a doua zi.