Prajitura cu urda si mure

de oanapl in Prajituri, 17 Feb 2017 | 3767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mure
  • 500 g urda
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 ml iaurt
  • 250 ml smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si mure:

Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou. La final, adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet. Adaugi murele si amesteci usor.

 Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ornezi cu cateva mure. Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]