Prăjitură cu struguri și cacao

de Panacris in Prajituri, 30 Aug 2013 | 3855 vizualizari

 

La noi ceva bun, musai să aibă multă cacao;) Zis și făcut, mulțumesc Adasev12 pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de rapiță 24 de linguri,
  • lapte grăsime 1,5 % 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie confiată 1 linguriță,
  • făină albă de grâu cca. 350 deg, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec,
  • cacao 100 g,
  • struguri albi de masă 2-3 ciorchine,

Pentru glazură:

  • cacao 3-4 linguri,
  • zahăr tos 2-3 linguri,
  • tortenguss (gelatină pentru tarte) transparentă 1 plic,
  • apă rece 200 ml.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu struguri și cacao:

Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilinat până ce se omogenizează și se obșine o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se uțor până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așează boabele de struguri după dorința fiecăruia.

Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate, se lasă la răcit. Îmtre timp se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, și anume praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă lafiert la foc mediu, cca. 5 minute, când clocotește se dă deoparte se adaugă praful de cacao, apoi se dă din  nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura rece.

Prajitura se lasă peste noapte la rece, se porționează a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu struguri și cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuca