Prajitura cu stafide, nuca si ness

de Sidy in Prajituri, 9 Iul 2011 | 5601 vizualizari

 

Imi place prajitura aceasta ca se face foarte repede , este usor de facut si merge excelent dimineata linga o cafeluta sau linga un pahar cu lapte....
Se poate face foarte usor in blender.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf scortisoara
  • 6 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 100 ml apa minerala
  • 50 g nuci macinate
  • 1 ceascuta ulei
  • 5 lingurite ness
  • 100 g stafide
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu stafide, nuca si ness:

Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.

 Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana,  apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o punem in blender peste oua si mixam iar 2-3 minute.
O tava mica( 22cm X 35cm) o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt sau ulei iar in ea rasturnam coca obtinuta peste care presaram nuca si stafidele .
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 15 minute , reducem focul la potrivit( 140 grade C) pentru inca 15 minute aproximativ.
Testam aluatul cu scobitoarea sa vedem daca este copt.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o taiem si o asezam pe farfurie.
Cine doreste prajitura sa fie mai dulce o poate pudra cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide, nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Londoni