Imi place prajitura aceasta ca se face foarte repede , este usor de facut si merge excelent dimineata linga o cafeluta sau linga un pahar cu lapte....
Se poate face foarte usor in blender.
Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.
Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana, apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o punem in blender peste oua si mixam iar 2-3 minute.
O tava mica( 22cm X 35cm) o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt sau ulei iar in ea rasturnam coca obtinuta peste care presaram nuca si stafidele .
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 15 minute , reducem focul la potrivit( 140 grade C) pentru inca 15 minute aproximativ.
Testam aluatul cu scobitoarea sa vedem daca este copt.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o taiem si o asezam pe farfurie.
Cine doreste prajitura sa fie mai dulce o poate pudra cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !